Belföld

Felmérés cáfolja a miskolci polgármestert

Európa élmezőnyében

Felkerült Miskolc a The Financial Times brit gazdasági napilap által megjelentetett European Cities and Regions of the future 2020/21 című kiadvány top tízes listájára.

Felmérés cáfolja a miskolci polgármestert
Európa élmezőnyében van Miskolc
Fotó: MH

A borsodi megyeszékhely a legjobb európai befektetési célokat elemző magazinban, saját kategóriájában – azaz a kisvárosok között – az ötödik helyet szerezte meg. Erre Alakszai Zoltán, a helyi Fidesz–KDNP-frakció vezetője hívta fel lapunk figyelmét, rámutatva, ez ismét erősen megkérdőjelezi a szivárványkoalíció által támogatott Veres Pál polgármester folyamatos kommunikációját az állítólag csődhelyzet szélén álló Miskolcról és a korábbi, polgári városvezetés súlyos hibáiról.

Egyébként hétfőn a kormánypárti frakció sajtótájékoztatón közölte, hogy összesen 134 módosító indítványt nyújtott be az idei büdzséhez, mondván, „ambiciózus Miskolcnak ambiciózus költségvetés kell, márpedig a polgármester által előterjesztett tervezet nem az, sőt visszafordítja a várost arról a fejlődő, gyarapodó pályáról, amelyen 2010-ben elindult”.

Úgy vélik, Miskolc a beterjesztett költségvetéssel elveszítené versenyképességét, és visszakerülne a sereghajtók közé, oda, ahová 2010 előtt a szocialisták irányításával kényszerült.