Belföld

Fidesz-KDNP: Ambiciózus Miskolcnak ambiciózus költségvetés kell

Ambiciózus Miskolcnak ambiciózus költségvetés kell; a 2020-as tervezet, amelyet a város közgyűlése február 27-én tárgyal, nem az, éppen ezért a Fidesz és a KDNP frakciója 134 módosító indítványt nyújt be - mondta a közgyűlésben ellenzékben lévő két párt frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón, a borsodi megyeszékhelyen.

Fidesz-KDNP: Ambiciózus Miskolcnak ambiciózus költségvetés kell
Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP miskolci frakcióvezetője
Fotó: MTI/Vajda János

Alakszai Zoltán (Fidesz) és Molnár Péter (KDNP) egyaránt szomorú, beruházások, fejlesztések nélküli előterjesztésnek nevezte a költségvetési tervezetet.

Ez a költségvetés visszafordítja Miskolcot arról a fejlődő, gyarapodó pályáról, amelyen 2010-ben elindult - tették hozzá.

Mint mondták, beruházások, fejlesztések nélkül egy város elveszíti versenyképességét, visszakerül a sereghajtók közé, oda, ahová 2010 előtt a szocialisták irányításával kényszerült.

Közölték: nem vesznek részt számháborúban, nem hagyják, hogy „hazug, megalapozatlan és pártpolitikai érdekeket kiszolgáló vádaskodások kereszttüzében elvesszen a lényeg, Miskolc és a miskolciak érdeke”.

A két frakció vezetője hétfőn 134 módosító indítványt nyújtott be a költségvetési tervezethez. Elmondásuk szerint ez rekordszámú indítvány, a rendszerváltás óta sem Miskolcon, sem más városban nem készült ennyi módosító javaslat önkormányzati költségvetéshez.

A módosító indítványok 1412 millió forint értékben számos olyan fejlesztést, kisebb és nagyobb beruházást tartalmaznak, amelyek lehetővé tennék, hogy Miskolc „ne visszaforduljon, hanem a fejlődés útján maradjon”.

Ez a tétel a kiadási főösszeg mintegy 3,53 százaléka, ami ugyanakkor nem terheli meg a költségvetést, mert átrendezésről van szó - jegyezte meg Alakszai Zoltán és Molnár Péter, hozzátéve: kishitű, beruházások nélküli költségvetés helyett Miskolcnak ambiciózus költségvetésre van szüksége, mert a város ambiciózus.

Éppen ezért arra kérik Veres Pál (Függetlenek SZIVE-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa-Velünk a Város) polgármestert, hogy győzze meg az őt támogató közgyűlési többséget, támogassa javaslataikat, hogy valóban virágozhasson Nagy-Miskolc, mert ennek egyelőre nyomát sem látják - közölték.

Kapcsolódó írásaink