Belföld

Felújított koraszülöttosztályt adtak át a dél-pesti kórházban

A cél, hogy az 1981 óta tartó kedvezőtlen demográfiai helyzet javuljon

Felújított koraszülöttosztályt adtak át a dél-pesti kórházban
Tízmilliárd forintot biztosított a kormány a szülészeti osztályok felújítására
Fotó: MH/Katona László

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az átadón arról beszélt, a jó szülésélmény egy életre meghatározó, ezért döntött úgy a kormány, hogy tízmilliárd forintot biztosít a szülészeti osztályok megújítására. Kiemelte, nagy az érdeklődés a családvédelmi akcióterv egyes elemei iránt, a babaváró támogatást igénylők száma már meghaladta a hetvenezret, a nagycsaládos autóvásárlást igénylők száma pedig a huszonötezret.

Ralovich Zsolt főigazgató az eseményen utalt rá, első ütemben 171,8 millió forintot fordítottak a koraszülött osztály fejlesztésére, amelyből a felújításra százhatvanötmillió, új eszközök beszerzésére pedig 6,8 millió forint jutott. Az osztály teljes korszerűsítése magában foglalta 285 négyzetméter rekonstrukcióját, a padlózat és a nyílászárók cseréjét, és lehetőséget teremtettek arra, hogy a koraszülöttekhez bejáró anyák kényelmesen tudjanak anyatejet fejni, átöltözni – fogalmazott a főigazgató. Beszélt arról is, az újszülöttkori sárgaság hatékony gyógyítását szolgálató fototerápiás készüléket, úgynevezett kékfény-ágyat, valamint egy újraélesztő egységgel ellátott, hordozható inkubátort és légzéstámogató készüléket is beszereztek. A projekt második ütemé­ben az újszülöttosztályon, a gyermekágyas részlegen és a szülészeti osztályon folytatódnak a felújítások. Németh Szilárd (Fidesz–KDNP) országgyűlési képviselő arról beszélt, 2010 óta a kormány kiemelten kezeli a családokat. A cél az, hogy az 1981 óta tartó rossz demográfiai helyzet úgy javuljon, hogy ezt nem idegen népesség, idegen kultúrák betelepítésével oldja meg a kormány – fogalmazott.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom