Belföld

Völner: A büntetések letöltésének jogi hátteréről is véleményt mondhatnak az emberek

A büntetések letöltésének jogi háttere kapcsán több kérdésben is kikérjük a magyar emberek véleményét a nemzeti konzultációban - közölte Völner Pál, az igazságügyi tárca államtitkára pénteken.

Völner: A büntetések letöltésének jogi hátteréről is véleményt mondhatnak az emberek
Völner Pál államtitkár
Fotó: Hegedüs Róbert

Nagy felháborodást váltott ki a győri gyilkosság, ahol egy elítélt bűnöző hamarabb szabadult a börtönből és meggyilkolta tízéves fiát és tizenhárom éves nevelt lányát - emlékeztetett az államtitkár a Facebookon közzétett videóüzenetében, hozzátéve, hogy nem ez volt az egyetlen szörnyű eset.

„Vannak, akik azt mondják, meg kell tiltani, hogy hamarabb szabadulhassanak, akik mások életére törtek. Vannak, akik azt mondják, hogy az erőszakos bűnözőket is büntetésük letöltése előtt ki kell engedni a börtönből. Aktivista csoportok szerint csínján kell bánni a szabadságvesztéssel és az lenne a jó, ha minél kevesebb ember minél kevesebb időt töltene rács mögött” - mutat rá, Völner, aki kiemelte olyan kérdés ez, amely a nemzeti konzultáció kérdései között is szerepel.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom