Belföld

Budai: A baloldal a börtönbiznisz oldalán áll

A baloldal a börtönbiznisz oldalán áll, „falaznak a börtönbiznisznek és az azon nyerészkedő baloldali ügyvédeknek, Soros-szervezeteknek és bűnözőknek” - mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Budai: A baloldal a börtönbiznisz oldalán áll
Budai Gyula
Fotó: MH

A politikus kifejtette: a baloldali pártok egyike sem szavazta meg, hogy az Országgyűlés egyáltalán napirendre vegye a börtönzsúfoltságra hivatkozó kártalanítások leállításával kapcsolatos kormány-előterjesztést.

Az ellenzéki szónokok a csütörtöki parlamenti vitában is egyenes beszéd helyett félrebeszéltek, és nem a valóságról mondtak véleményt - fogalmazott.

Budai Gyula szerint a milliárdos iparággá vált börtönbizniszen nemcsak a bűnözők, hanem a Soros-hálózathoz és a baloldalhoz tartozó ügyvédek is gazdagodtak. Példaként említette Magyar Györgyöt, aki „több százmillió forintot keresett ezen a bizniszen”.

A Fidesz képviselője mindezt a joggal való gátlástalan és üzletszerű visszaélésnek nevezte.

Reményét fejezte ki, hogy a márciusban induló nemzeti konzultáción minél többen mondanak majd véleményt a börtönbiznisszel kapcsolatban.
Szerinte azonban a baloldal és a Soros-hálózat mindent meg fog tenni, hogy a börtönbiznisz fennmaradjon.

Arra a felvetésre, hogy az MSZP szerint a Fidesz- és a KDNP-frakció állami támogatásából kellene állni a kártalanítási összegek kifizetését, Budai Gyula visszakérdezett: miért nem Magyar György vagy Fahidi Gergely, a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje fizeti vissza a felvett pénzt?

Azt, hogy két MSZP-s fővárosi kerületi polgármester átlép a DK-ba, a kormánypárti politikus úgy kommentálta: Gyurcsány Ferenc a baloldal vezére, ő diktál, a DK elnöke remekül alkalmazza az oszd meg és uralkodj politikáját, és „szépen az MSZP-t le fogja szalámizni”.

Azzal kapcsolatban, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő összegyűjtötte a pénzt a kétmillió forintos parlamenti büntetésére, a Fidesz képviselője azt mondta: Hadházy Ákosnak provokációk helyett inkább a nagycsaládok támogatására kellene pénzt gyűjtenie.
 

Kapcsolódó írásaink