Belföld

Nem üres szavakra, hanem cselekvésre van szükség a klímavédelemben

A kormánypártok üdvözlik a klímavédelmi akcióterv megindítását, és készek minden támogatást megadni a kormánynak a megvalósításhoz, mert „a teremtett környezetünk védelme mindannyiunk közös érdeke és egyben felelőssége is” - közölte Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Nem üres szavakra, hanem cselekvésre van szükség a klímavédelemben
Böröcz László
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Hozzátette: bíznak abban, hogy a baloldal is támogatni fogja az akciótervet, mert „nem üres szavakra, hanem cselekvésre van szükség” a klímavédelemben.

Böröcz László közölte: a Fidesz nem fogadja el, hogy a klímavédelemre hivatkozva - brüsszeli, baloldali érvelés alapján - rezsit, illetve élelmiszerárakat emeljenek, vagy csökkentsék a Magyarországnak járó kohéziós forrásokat.

Mindenkinek tennie kell a környezet megóvásáért, de a klímavédelem árát a legnagyobb szennyező vállalatoknak és országoknak kell megfizetniük, nem pedig a magyar embereknek - mondta a képviselő.

Orbán Viktor miniszterelnöknek az Európai Néppárthoz írt memorandumát Böröcz László kérdésre válaszolva jobbító szándékú javaslatnak nevezte, amely arra vonatkozik, milyen irányban kellene elmozdulnia a pártcsaládnak, hogy Európában megkerülhetetlen erő legyen.

Ehhez a Fidesz felfogása szerint a néppártnak a jobbközép irányt kellene erősítenie - jegyezte meg.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szankcionálásáról - amelyet a hétfői plenáris ülésen lelógatott molinói miatt kapott - a fideszes politikus úgy nyilatkozott: Hadházy Ákos nyilván pontosan tudta, milyen szankciókkal járhat a „bohóckodása”. Azt pedig megdöbbentőnek nevezte, hogy az ellenzéki képviselő az ilyen akcióira gyűjt folyamatosan, ahelyett, hogy inkább jótékonysági célokra gyűjtene.
 

Kapcsolódó írásaink