Belföld

Jövő héten bíróság elé áll Demeter Márta

Február 28-án, vagyis jövő hét pénteken 13 órakor kell Demeter Mártának megjelennie a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol előkészítő ülésen kezdődik meg a hivatali visszaélés miatt ellene indított per - értesült a Magyar Nemzet.

Jövő héten bíróság elé áll Demeter Márta
Hivatali visszaélés miatt kell felelnie a képviselőnek
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Központi Nyomozó Főügyészség még novemberben emelt vádat az LMP-s országgyűlési képviselővel szemben, mert tavaly szeptemberben a Magyar Honvédség működését érintő adatokról szerzett tudomást, majd azokat úgy osztotta meg közösségi oldalán, mintha egy katonai gép törvénysértő módon a miniszterelnök lányát szállította volna.

A vádhatóság korábbi közleménye szerint „amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, Demeter Márta nem nyilvános adatokat adott ki”.

„Az ügyészség vádiratában az új büntetőeljárási törvény rendelkezéseinek megfelelően azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a bíróság ítélje őt összesen kétmillió forint összegű pénzbüntetésre. Az ország­gyűlési képviselő terhére rótt hivatali visszaélés bűntette három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő” - írta novemberben a vádhatóság.

Demeter Mártának egyébként tavaly nyáron függesztette fel az Országgyűlés a mentelmi jogát, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki, azonban a képviselő nem tett vallomást.

Kapcsolódó írásaink