Belföld

Két, a börtönbiznisszel kapcsolatos kérdésre vár választ a kormány

Témakörönként ismerteti a kormány a nemzeti konzultáció kérdéseit - jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán egy videóüzenetben.

Két, a börtönbiznisszel kapcsolatos kérdésre vár választ a kormány
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára
Fotó: Hegedüs Róbert

Dömötör Csaba a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban elsőként a „börtönbizniszre” vonatkozó kérdéseket ismertette, amely téma azért került be a nemzeti konzultációba, mert az elítélt bűnözők eddig 12 ezer pert indítottak a magyar állam ellen, és ez csak eddig 8,5 milliárd forintjába került a magyar adófizetőknek.

  • A magyarok támogatják vagy ellenzik a kártérítési perek lehetőségét?
  • A kártérítési pénzeket az elítéltek kapják meg vagy biztosítani kell, hogy az áldozatokhoz jusson el.

A teljes videót alább tekintheti meg:

Objektum doboz

Hollik: Ne hagyjuk, hogy külföldről pénzelt szervezetek döntsenek helyettünk

A márciusban induló nemzeti konzultációban a „börtönbizniszről” is elmondhatják véleményüket az emberek - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán.

Hollik István a Fidesz Facebook-oldalán közzétett rövid videójában azt mondta, a magyar emberek dönthetnek, hogy támogatják, vagy ellenzik a kártérítési perek lehetőségét, és hogy ezeket a pénzeket az elítéltek vagy az áldozatok kapják-e meg. „Ne hagyjuk, hogy külföldről pénzelt szervezetek döntsenek helyettünk” - tette hozzá.

Kitért arra, hogy eddig 12 ezer pert indítottak a magyar állam ellen, ami 8,5 milliárd forintjába került a magyar adófizetőknek.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom