Belföld

Kormányzati és civil rendezvény volt az évértékelő

A hivatalban lévő miniszterelnök, Orbán Viktor meghívására vett részt a kormányfő vasárnapi évértékelőjén a Magyar Honvédség több egykori és jelenlegi vezetője - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kedden.

Kormányzati és civil rendezvény volt az évértékelő
Orbán Viktor évértékelő beszéde
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Németh Szilárd ismét - ahogy korábban Facebook-oldalán is - köszönetét fejezte ki a Magyar Honvédség Parancsnokságának és volt vezérkari főnököknek, hogy „jelenlétükkel megtisztelték és emelték Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét”.

Az évértékelőt - emlékeztetett - immár 22. alkalommal, az 1995-ben Mádl Ferenc által alapított Magyar Polgári Együttműködési Egyesület, egy valódi civil szervezet rendezte.

Orbán Viktor beszédét idézve azt mondta: „nemzeti hadsereg nélkül nincs komolyan vehető ország, és nincs nemzeti önbecsülés sem. Hogyan is lehetne büszke magára egy ország, amely nem képes megvédeni saját magát? Nekünk modern és erős hadsereg kell, amely képes megállítani a környezetünkből érkező támadásokat, a világ bármely pontján képes teljesíteni kötelességeit, és világméretű bajok idején bekapcsol bennünket egy nagy szövetségi rendszerbe”.

„Fontos a technika, fontos a fegyverzet, fontos a katonadiplomácia, de legfontosabb a katona” - jelentette ki vasárnap Orbán Viktor.

Szintén a kormányfőt idézve Németh Szilárd hangsúlyozta: „jó katonákra és jó tisztekre van szükségünk”. „Mindenki láthatja: a Magyar Honvédség visszatért”.

„Kérem Önöket, gondoskodjanak róla, hogy a pártrendezvényeken ne, de a kormányzati és civil találkozókon a katonák is ott lehessenek, és elfoglalhassák megbecsült helyüket a magyar társadalmi életben. Legyen úgy, mint régen volt!” - idézte Orbán Viktor szavait az államtitkár.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Magyarország mindenek előtt

ĀA klímavédelem kapcsán cselekedjünk, ne csak beszéljünk! - hangoztatta évértékelőjén Orbán Viktor + VIDEÓ + TELJES BESZÉD