Belföld

A Soros-hálózat szembe akarja fordítani a magyarokat és a romákat

Gyöngyöspatán és az egész országban békére van szükség a romák és a magyarok között, ahhoz pedig az kell, hogy oktatással és ne pénzzel kártalanítsák a romákat -  írta a Fidesz a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

A Soros-hálózat szembe akarja fordítani a magyarokat és a romákat
Fotó: MH

Közleményükkel arra reagáltak, hogy Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány bízik abban, hogy a Kúria áprilisi eljárásában érdemben vizsgálja majd a gyöngyöspatai iskolaügy alperesi indítványait.

A Fidesz azt írta: Gyöngyöspatán és az egész országban békére van szükség a romák és a magyarok között, ahhoz pedig az kell, hogy oktatással és ne pénzzel kártalanítsák a romákat. A „Soros-hálózat” akarja szembe fordítani a magyarokat és a romákat.

A közlemény szerint a „Soros-hálózat” provokálta ki a gyöngyöspatai ügyet, felkereste és felhergelte a roma családokat, hogy pereket indítsanak. Úgy folytatták: a „Soros-hálózat” az, amely akadályozza a roma családokkal való békés megegyezést arról, hogy oktatással és ne pénzzel kártalanítsák őket.

A Soros-hálózat az, amely vasárnapra Budapestre is tüntetést szervez, hogy tovább szítsa a feszültséget Magyarországon, és ehhez „a baloldali pártokat is dróton rángatják” - áll a kommünikében.

Kapcsolódó írásaink