Belföld

Kálló Gergely nyerte az időközi választást Dunaújvárosban és környékén

Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM) nyerte a vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választást a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, Dunaújvárosban és környékén.

Kálló Gergely nyerte az időközi választást Dunaújvárosban és környékén
A szavazás este hétkor zárul majd
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A vasárnap tartott országgyűlési képviselői választáson nagyon alacsony részvételi aránnyal, a választásra jogosultak mindössze 27,96 százaléka élt szavazatával.

A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján 98,77 százalékos feldolgozottság mellett a balliberális pártok jelöltje 10897 voksot kapott, amivel papírformaszerűen megtartotta mandátumát.

A megye keleti részét lefedő, Dunaújváros központú egyéni választókerületben azért kellett időközi választást tartani, mert a 2018 áprilisában parlamenti mandátumot szerző Pintér Tamást (Jobbik) tavaly októberben Dunaújváros polgármesterévé választották. Mivel a két tisztség összeférhetetlen, a politikus lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom