Belföld

A kormány családpolitikája mellett áll a többség

Minden akadályt elhárítanak

A magyar társadalom túlnyomó többsége támogatja a kormány család- és nemzetpolitikáját – jelentette ki szombaton egy konferencián Beneda Attila, az Emmi család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára.

A kormány családpolitikája mellett áll a többség
Beneda Attila
Fotó: MH

A politikus közölte, eddig mintegy hetvenezren igényelték a babaváró támogatást; a nagycsaládosok autóvásárlását segítő támogatásra csaknem huszonötezer kérelmet nyújtottak be; a családi otthonteremtési kedvezményre pedig mintegy háromszázmilliárd forintos támogatást biztosítottak. Beneda kijelentette: a kormány eltökélt, hogy minden akadályt, nehézséget elhárítson a házasodni kívánó és gyermekvállalást tervező fiatal párok elől. Hozzátette, a határon túli családok támogatása is hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország stabil pont legyen Európában.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom