Belföld

Pikó botrányt botrányra halmoz

Vörös Tamás fideszes frakcióvezető szerint megakasztották Józsefváros eddigi dinamikus fejlődését és újjáépítését

Pikó András polgármesterségét ez idáig az önkormányzati vagyon elkótyavetyélése, a balliberális holdudvar busás kifizetése és megszorító intézkedések bevezetése jellemzi – fogalmazott lapunknak Vörös Tamás, a józsefvárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

Pikó botrányt botrányra halmoz
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Bár már száz napja, hogy először ült össze a balliberális többségű önkormányzati képviselő-testület, érdemi munkának eddig semmi nyoma a VIII. kerületben. Az egyik legszembetűnőbb változás, hogy míg a korábbi években Józsefváros következő évi költségvetését már az előző decemberben elfogadták, addig idén erről február végén szavazhatnak a képviselők. De érdemes említést tenni azokról a botrányokról is, amelyek Pikó András első száz napját jellemezték. Ide sorolhatjuk, hogy a maguknak megszavazott fizetésemelés miatt 180 millió forinttal kerül többe a képviselő-testület működése, mint korábban, hogy megvonták a szociális dolgozóktól és óvónőktől az év végi jutalmukat, hogy a még az előző testület által megszavazott, nyugdíjasokat támogató 8000 forintos támogatást a mai napig nem sikerült kifizetniük, és hogy sikerült a kerületi közéleti újságot lezülleszteni a polgármestert tömjénező propagandalappá.

„Sajnos Pikó Andrásék eddig semmilyen kerületfejlesztéssel kapcsolatos, az itt élők életét pozitívan befolyásoló érdemi döntést nem hoztak, helyette botrányt botrányra halmoztak” – kommentálta a történteket Vörös Tamás. Szerinte Józsefváros eddigi dinamikus fejlődését, újjáépítését megakasztották, és politikai kommunikációs porhintéssel próbálják ellensúlyozni az érdemi munka hiányát. Arra a kérdésünkre, miszerint Pikónak sikerült-e valamit betartania a választási kampányban elhangzott ígéreteiből, a politikus azt válaszolta: „A kerületi vezető többek között azt is állította, hogy komolyan fogják venni a klímaváltozás kérdését, de olyan szakmaiatlan anyagot készítettek, ami még viccnek is rossz, és harmadannyi pénzt szánnak a zöldpolitikai célokra, mint a polgármester fizetése, ezzel is beismerve, hogy a környezetvédelem csak szavakban fontos a baloldal számára.” Pikó András polgármesterségét eddig a vagyon elkótyavetyélése, a saját holdudvaruk busás kifizetése és megszorító intézkedések bevezetése jellemzi – jelentette ki a frakcióvezető.

Kapcsolódó írásaink

Csak saját béremelésre jutott pénz

ĀHárom hónappal az önkormányzati választások után a kerület ügyeinek intézése helyett még mindig kommunikációs trükkökkel foglalkoznak Pikó Andrásék

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom