Belföld

Jól vannak a Vuhanból hazahozott magyarok

Jól vannak a kínai Vuhan városából 12 nappal ezelőtt hazaszállított magyar állampolgárok - írta pénteken közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Jól vannak a Vuhanból hazahozott magyarok
A koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból hazatérő magyarok
Fotó: MTI/HM

A hat férfi és egy nő továbbra is láztalanok, panasz- és tünetmentesek, laboratóriumi vizsgálataik semmilyen kóros eltérést nem mutatnak. Fizikailag remekül vannak és pszichésen is jól tűrik, hogy még a hozzátartozóikkal sem létesíthetnek közvetlen kapcsolatot.

Előreláthatóan két nap múlva, a 14 napos inkubációs idő leteltével elhagyhatják a Dél-pesti Centrumkórház, Szent László kórház telephelyén lévő, karantén céljára kialakított épületet - tették hozzá.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által COVID-19-nek elnevezett vírus több mint 64 ezer embert betegített meg világszerte.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom