Belföld

Újabb ellentmondások Gyurcsány vagyonnyilatkozatával kapcsolatban

Gyurcsány Ferenc és felesége négyzetméterenként több mint 200 ezer forintért újíthatta fel a házuk belsejét, feltéve, ha igaz az a magyarázat, amit a DK sajtóosztálya küldött annak kapcsán, hogy mire költötte el Gyurcsány Ferenc azt a több mint 1,1 milliárd forintot az elmúlt években, amit nem találnak a vagyonnyilatkozataiban. Kívülről ugyanis nem változott semmi a házon - írja az Origo.

Újabb ellentmondások Gyurcsány vagyonnyilatkozatával kapcsolatban
Százmilliót költött állítólag a háza átépítésére, de ebből kívülről nem látszik semmi
Fotó: MH/Purger Tamás

Újabb meglepő ellentmondások derültek ki Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozataival kapcsolatban. A DK elnöke korábban azt mondta, hogy 100 milliót költöttek el az elmúlt években a budai házuk átépítésére, felújítására. A helyszínen járva azonban úgy tűnik, kívülről semmi nem változott. Nem újítottak fel semmit Gyurcsányék házán -írja a lap.

2014 óta semmit sem változott Gyurcsányék háza
2014 óta semmit sem változott Gyurcsányék háza
Fotó: Origo


Kiemelik, hogy a 100 milliót csak belülre költötték el, ami a 481 négyzetméter esetében több mint 200 ezer forintos felújítási négyzetméterár. Ez nem egy átlagos költés úgy, hogy ráadásul azt feltételezzük ebben az esetben, hogy Gyurcsányék a teljes házukat felújították belülről.

Gyurcsány, miután leadta vagyonnyilatkozatát, annak részletes elemzése alapján a Világgazdaság megállapította, hogy vagyonában 1,1 milliárd forint útja homályban marad. „Hacsak azt nem feltételezzük, hogy a pártelnök havi átlagban valamivel több, mint 23 millió forintot költött az elmúlt négy évben„ – fogalmazott a lap. A DK ekkor közleményben magyarázta az összeg sorsát.

Gyurcsányék házában 100 millió forintból több mint 200 ezer forint jön ki négyzetméterenként egy felújítás esetében
Gyurcsányék házában 100 millió forintból több mint 200 ezer forint jön ki négyzetméterenként egy felújítás esetében
Fotó: Origo

Eszerint Gyurcsány 300 millió adót és közterhet fizetett, míg felesége vagyonnyilatkozatában is van további 200 millió, ezenfelül szemlőhegyi házának átépítésére 100, illetve kötcsei birtokára ugyancsak 100 milliót költött - írja az Origo. Gyerekei taníttatására 70, részükre lakásvásárlásra és felújításra 80, nehéz helyzetű családok, civil szervezetek, illetve a DK támogatására pedig 70 millió forintot fordított Gyurcsány Ferenc a magyarázat szerint.

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsányi nyomás alatt az ellenzék

ĀMindig a DK adott politikai és túlélési érdekeihez igazította a pártok közti együttműködést, s akaratát rendre keresztül is vitte a bukott miniszterelnök