Belföld

Mráz: Gyurcsány irányítaná a baloldalt 2022-ben

Egységbe szervezné a baloldali pártokat Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, s ezzel a pártszövetséggel indulna a Fidesz ellen - mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport igazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Mráz: Gyurcsány irányítaná a baloldalt 2022-ben
Gyurcsány Ferenc
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Az igazgató Gyurcsány Ferenc vasárnapi évértékelőjéről azt mondta, míg eddig az egykori miniszterelnöknek az volt a célja, hogy pártja túlélését biztosítsa, most „a demokratikus pártok koalícióját” szeretné megszervezni, s „nem nagy kérdés az sem, hogy ki fogja ezt vezetni”.

A baloldali pártok szövetsége nem lesz egy automatikus és egyszerű folyamat - értékelt Mráz Ágoston Sámuel. Hozzátette: amikor a Jobbik és a Momentum tiltakozik Gyurcsány Ferenc személye ellen, logikai hibát vét, hiszen az egyéni választókerületekben hajlandóak az együttműködésre.

„Én azt gondolom, hogy nyugodt szívvel kijelenthető, hogy 2022-ben Gyurcsány Ferenc fogja irányítani ezt a baloldalt, már csak azért is, mert ez a beszéd - minden kellemetlen és furcsa részlete ellenére - bizonyította, hogy egyedül neki van igazi stratégiája a '22-es választási felkészülésre a baloldali pártok szempontjából” - fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel.

Megjegyezte, logikai hibát Gyurcsány Ferenc is elkövetett, amikor a kormányzásának részleteiről kezdett beszélni, mert nincs olyan külső közvélemény-kutatás, amely előre jelezné az ő győzelmét, sőt, jelenleg még mindig ő a legnépszerűtlenebb politikus Magyarországon.

Kapcsolódó írásaink