Belföld

Alamuszi politizálás a Soros-szervezetektől

Hétértékelő. Kiszelly Zoltán: Az MSZP is a globalisták oldalán áll, csakhogy a négyszázalékosra apadt pártra sem a folyamat nyertesei, sem vesztesei nem szavaznak

A módosított NAT elleni tiltakozás az internacionalistából globalistává lettek utóvédharca – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán elemző, akivel szót ejtettük a gyöngyöspatai ügyről és az ismét láthatóvá váló migránsveszélyről is.

Alamuszi politizálás a Soros-szervezetektől
Fotó: AFP/APA/Georg Hochmuth

Ez alamuszi politizálás. Hiszen nem állnak ki elénk, kérve a szavazatunkat, mégis át akarják alakítani a társadalmat – fogalmazott lapunknak Kiszelly Zoltán politológus a gyöngyöspatai szegregációs perben a kártérítést elnyerő romákat feltüzelő Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekekért Alapítvány (CFCF), illetve a hasonló, szintén Soros által finanszírozott szervezetek kapcsán. Kifejtette, a mostani eljárással a CFCF-sek árcédulát akartak ragasztani az általuk szegregáltnak tartott iskolára. Az árcédulát a bíróság ezúttal százmilliósra taksálta, ez alapján pedig a „civilek” további fenntartók ellen is hasonló eljárást indíthatnának. Vagyis ez a mostani egyfajta próbaper.

Hasonló véleménnyel van Kiszelly a kormány által kritika és felülvizsgálat alá volt „börtönbizniszről”. Ez a jelenség ugyancsak sérti az igazságérzetünket, hiszen az emberek joggal várják el: aki bűnt követ el, büntetést érdemel, nem jutalmat. Ezzel szemben egyes ügyvédek és jogvédők lényegében pénszerzésre használják a jogot, nem arra, amire kéne. Ez a perlési politizálás.

Közben Soros György nyilatkozata, miszerint az emberek már Orbán Viktor ellen vannak, ám a miniszterelnök „ragaszkodik a hatalomhoz”, csupán a vágyálmait jelenti – mutatott rá Kiszelly, megjegyezve, ebből nem lesz önmagát beteljesítő jóslat. Az emberek ugyanis nem fordultak Orbán Viktor ellen, sőt, a Fidesz tizenhárom éve vezeti a népszerűségi listákat, s majdnem az összes választást utcahosszal nyerte meg.

A déli határnál feltűnt tömegre utalva kitért arra is, a migránsveszély ismét láthatóvá válásával még erősödhet is a Fidesz, a jelenséget továbbra is álproblémának nevező baloldal ugyanis beengedné a bevándorlókat. Emellett az NGO-aktivisták szervezkedése sejlik fel az ilyen megmozdulások mögött. A próbálkozóknak mindig azt üzenik: gyertek. Ezt teszi Angela Merkel is, aki a múlt héten találkozott a bevándorlásellenes Sebastian Kurz osztrák kancellárral, s ismét felvetette az elosztási mechanizmusokat.

Ami az új EU-s büdzsét illeti, Kiszelly szerint Brüsszel nem szolidáris az új tagországokkal, a régiek csak piacot látnak bennünk, a jelenlegi tervezetben lévő forráscsökkentés pedig egyfajta büntetés lenne azért, mert védjük a szuverenitásunkat, és elutasítjuk a migránskvótát. Ezzel nem csak mi vagyunk így, vannak szövetségeseink.

Ahogy arról lapunk is beszámolt: Orbán Viktor miniszterelnök konzervatív ellenforradalomról beszélt Rómában, miközben az Európai Néppártban nincs döntés rólunk. Vagyis a németek nem döntöttek a Fideszről.

Közben Merkel azt erőlteti, hogy az unió térjen át a többségi szavazásra. Mi ezt sem támogatjuk, egyetértésben a visegrádiakkal, de adóügyekben Hollandia vagy Luxemburg sem. Amúgy szerinte egyelőre jobb maradni az EPP-ben, aztán majd fordulhat a helyzet, de a meccs akár novemberig is elhúzódhat. Ugyanis beállt a patthelyzet.

Kiszelly Zoltán szólt arról is, hogy a módosított NAT elleni tiltakozók a velünk élő kádárizmust képviselik, amely szerint mindenki fasiszta, aki nem velük ért egyet. Az internacionalizmus helyett most a globalizmust hirdetik, ezért akarják a világon mindenütt szükséges hazafias nevelést fasizmusnak beállítani. Ez nem más, mint a globalisták utóvédharca. Pedig hazafias nevelésre mindenütt szükség van a világon.

Az MSZP is a globalisták oldalán áll, csakhogy a négyszázalékosra apadt pártra sem a folyamat nyertesei, sem vesztesei nem szavaznak, mutatott rá a politológus.

Kapcsolódó írásaink

Fejlesztések helyett kunyerál Karácsony

ĀHétértékelő. Az elmúlt száz nap a politikai kinevezettek helyzetbe hozásáról szólt a baloldalon, fővárosi és kerületi szinten egyaránt – hívta fel a figyelmet Boros Bánk Levente