Belföld

A magyarellenes Momentumról egy kicsit bővebben

Ha egy politikusnak a külhoni magyarok nem fontosak, az itthon élők sem lesznek azok! Ne legyen kétségünk! Akkor neki valami, valaki más fontos -  fogalmazott Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

A magyarellenes Momentumról egy kicsit bővebben
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára
Fotó: MH/Ficsor Márton

A momentumos Cseh Katalin tegnap azért támadta a kormányt, mert a magyar kormány kiáll a kárpátaljai magyarok mellett - írta Menczer Tamás a közösségi oldalán.   Valójában Cseh Katalin nem a kormányt, hanem a kárpátaljai magyarokat támadta, -húzta alá - a Momentum megcsinálta már ezt a Felvidéken és Erdélyben is, most Kárpátalja volt soron.

Cseh Katalinnak nem tetszik, hogy a magyar kormány blokkolja Ukrajna euroatlanti integrációs folyamatait, szerinte a kormány veszélyezteti a régió stabilitását.

Ez szamárság, a kormány nem veszélyeztet semmit, egészen egyszerűen nem engedi el a kárpátaljai magyarok kezét. Soha, semmilyen körülmények között - emelte ki. 

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az anyanyelvi oktatásuk és az anyanyelv-használati joguk veszélyben van, ezért lép fel a magyar kormány. Nem jókedvünkből blokkoljuk Ukrajna integrációs folyamatait, hanem azért, mert nincs más eszközünk, és a kárpátaljai magyarokat nem áldozzuk fel a világpolitika oltárán. Cseh Katalin és a Momentum megtenné.

Mi szívesen támogatnánk újra Ukrajna közeledését az EU-hoz és a NATO-hoz, éppen ezért Kijevben Szijjártó Péter külügyminiszter úr múlt pénteken két javaslatot is tett a helyzet rendezésére vonatkozóan, reméljük, mielőbb célhoz érünk - hívta fel a figyelmet. 

Mindezzel a Momentum és Cseh Katalin is biztosan tisztában van. Akkor vajon mi az oka annak, hogy a Momentum következetesen a külhoni magyarok ellen lép fel? A magyarok helyett kit képvisel ilyenkor? Hogy lehetne bízni abban a magyar politikusban, aki a magyarok ellen cselekszik?

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink