Belföld

A gyöngyöspataiak közül csak heten írták alá az online petíciót

Horváth László fideszes országgyűlési képviselő egy Facebook-posztban foglalkozik a a gyöngyöspatai kártérítési üggyel, amelyben rámutat, hogy a helyiek 99,7 százaléka nem ért egyet az országos ellenzéki hírveréssel, és a kártérítési pert szervező alapítvány teljes mozgósítását maga mögött tudó online petíciót.

A gyöngyöspataiak közül csak heten írták alá az online petíciót
Horváth László, a Fidesz országgyűlési képviselője
Fotó: Facebook

Mi a közös a gyöngyöspataiak 99,7 százalékában? - veti fel a kérdést a képviselő, amit azonnal meg is válaszol: „Az, hogy ők nem írták alá Setét Jenő roma polgárjogi aktivista petícióját, melyben, idézem: „szolidaritásunkat fejezzük ki a gyöngyöspatai kártérítési perben a felperes/sérelmet szenvedett gyermekeket, és családjaikat képviselő ügyvédek és a CFCF szervezet mellett”.

Objektum doboz

Az országos ellenzéki hírverést, és a pert szervező alapítvány teljes mozgósítását maga mögött tudó online petícióhoz, közel egy hónap alatt, Gyöngyöspatáról mindössze heten (7-en, értsd: heten) csatlakoztak. Ez még a 62 felperes cigány tanuló családtagjainak számához képest is elenyésző arány” - írja Horváth.

A térség parlamenti képviselője arra is felhívta a figyelmet, hogy ugyanakkor az aláírók között van Donáth Anna (a Momentum EP-képviselője), Fekete-Győr András (a Momentum elnöke), Arató Gergely (egykori MSZP-s oktatási államtitkár), Horváth Aladár (a Roma Parlament elnöke), Horn Gábor (egykori Gyurcsány-államtitkár), Magyar Bálint (az integrációt törvénybe foglaló egykori oktatási miniszter) és Vágó István (DK-s politikus, egykori műsorvezető).  

„És bennük mi a közös?” - kérdezi ismét a képviselő, ugyancsak megválaszolva, hogy „sok más mellett az, hogy soha nem jártak Gyöngyöspatán”.

Kapcsolódó írásaink