Belföld

Rasszista bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönre ítélték a Jobbik politikusát

Rasszista bűncselekmény miatt két év, végrehajtásában öt évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Szabó Balázs jobbikos, ám összellenzéki színekben induló újpesti önkormányzati képviselőt és két társát elsőfokon a II. és III. Kerületi Bíróság – tudta meg a PestiSrácok.hu.

Rasszista bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönre ítélték a Jobbik politikusát
Déri Tibor támogatta a kampány során(b)
Fotó: MH

A jobbikos politikus és bűntársai a vád szerint sörösüveggel és kavicsokkal dobálták meg, majd megverték a szabadságukat Magyarországon töltő tunéziai fiatalokat, akiket először –több társukkal együtt – körbeálltak és rugdostak, majd szidalmazni kezdték a külföldieket azzal a felszólítással, hogy „takarodjanak az országból”.

Szabóék ellen eredetileg garázdaság miatt indult eljárás, ám az ügyész gyűlölet-bűncselekményre módosította a vádat, majd a II. és III. Kerületi Bíróság február 5-én két év, végrehajtásában öt évre felfüggesztett börtönre ítélte három rendbeli közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt az ellenzéki képviselőt és vádlott-társait – derült ki a Fővárosi Főügyészség válaszából, amiben nem nevezték meg a vádlottakat - írja a Pesti Srácok. Hozzátették: a kerületi ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás miatt fellebbezést jelentett be, így az ügy másodfokon folytatódik.

Kapcsolódó írásaink