Belföld

Nézőpont: Komoly problémák vannak az ellenzéki térfélen

 Az ellenzéki térfél komoly problémáiról beszélt a 2022-es országgyűlési választásokra való felkészülés kapcsán Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Nézőpont:  Komoly problémák vannak az ellenzéki térfélen
Gyurcsány Ferenc
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

 Az elemző szerint mosolyogtató a két párt elnökének üzengetése: Jakab Péter, a Jobbik új elnöke mazsolához - egy szerinte nagyon megosztó élelmiszerhez - hasonlította a DK-elnököt, aki válaszul rossz cukrásznak nevezte Jakab Pétert.
Tóth Erik közölte, az ellenzéki térfélen komoly probléma lehet, hogy minden ilyen vita, veszekedés azt üzeni a választóknak: az ellenzéki pártok nem kormányzóképesek.

Hozzátette, az ellenzéki pártok igyekszenek azt a látszatot kelteni, hogy a 2022-es országgyűlési választásra közös listával készülnek, de egyértelmű, hogy inkább abban érdekeltek: ne alakuljon ki egy közös lista, helyette legyen egyetlen olyan kiemelkedő párt, amely domináns lehet közöttük. A vezető státuszra jelenleg a Momentum Mozgalom és a DK törekszik - közölte. A jelenlegi folyamatokból arra lehet következtetni, hogy a következő két évben a magyar belpolitika része lesz az ellenzéki összefogásról szóló vita - mondta az elemző, megjegyezve, az ellenzéki összefogás kérdését relevánsan a tavaszi, nyári tisztújítás után lehet majd tárgyalni.

Kapcsolódó írásaink

Töretlen a Fidesz-KDNP népszerűsége

ĀA biztos szavazó pártválasztók 50 százaléka szavazna a kormánypártok listájára egy most vasárnapi voksoláson, a teljes ellenzéknek együtt sincs ekkora támogatottsága - derül ki a Nézőpont Intézet legújabb felméréséből

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom