Belföld

Novák Katalin reméli, hogy a főpolgármester elhatárolódik párttársa szavaitól

Elvárom, hogy olyan embereket nevezzen ki felelős beosztásba, akik nem gyalázzák mások emberi méltóságát – olvasható abban a nyílt levélben, melyet Novák Katalin, a Fidesz külügyekért is felelős alelnöke írt Karácsony Gergely budapesti főpolgármesterhez.

Novák Katalin reméli, hogy a főpolgármester elhatárolódik párttársa szavaitól
Novák Katalin, a Fidesz alelnöke
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Novák Katalin a Facebookon is közzétett levelében emlékeztet, hogy január elsejétől éppen Karácsony személyes megbízásából párttársa, a szintén „párbeszédes” Jávor Benedek képviseli Budapestet és a budapestieket Brüsszelben. A Fidesz alelnöke arra kéri Karácsonyt, hogy időben vizsgálja felül ezen döntését.

Novák ugyanis a minap a Fidesz külügyekért is felelős alelnökeként Rómában találkozott Silvio Berlusconival, a Fidesz testvérpártja, a Forza Italia elnökével, Olaszország korábbi miniszterelnökével.

Ezt a találkozót wgy tweetben kommentálta igen kínos módon Jávor Benedek, Novák Katalin nyílt levelében erre reagálva írta: „(...)az Ön által frissen kinevezett Jávor Benedek egy primitív, ocsmány üzenetet tett közzé, mely Önökhöz is méltatlan”.

Novák Katalin emlékezteti Karácsonyt, hogy „kinevezése után azt mondta, hogy olyan főpolgármester szeretne lenni, aki azokat is képviseli”, akik nem rá szavaztak.

Objektum doboz

„Én 24 éve Budapesten élek, és nem Önre szavaztam. Joggal várom el tehát, hogy olyan embereket nevezzen ki felelős beosztásba, akik nem gyalázzák mások emberi méltóságát” - szögezte le Novák Katalin, aki bízik benne, hogy Karácsony elhatárolódik párttársa és személyes kinevezettje mocskolódó kijelentésétől, és olyanokat bíz meg a jövőben a budapestiek képviseletével, akik nem gyűlöletet szítanak. „Ha már Niedermüller Péter kirekesztő kirohanását megvédte, ne kövesse el még egyszer ezt a hibát!” - tette hozzá Novák Katalin.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink