Belföld

A Momentum felfedezte a spanyolviaszt

A Lackner Csaba-féle hangfelvételek kiszivárgásakor még lapító új liberális párt közéleti „patyolatakcióba” kezdett

A kispesti Momentum felfedezte a spanyolviaszt – írta tegnap közösségi oldalán Dódity Gabriella, a Fidesz kispesti önkormányzati képviselője, egyúttal frakcióvezetője.

A Momentum felfedezte a spanyolviaszt
Lackner Csaba
Fotó: Facebook/MSZP Kispesti Szervez

Dódity ezt annak kapcsán vetette fel, hogy a kispesti momentumos átláthatósági tanácsnok, Paróczai Anikó felfedezte azt, amit a Magyar Nemzet négy hónappal ezelőtt a dokumentumok nyilvánosságra hozatalával közzétett: Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő (VAMÜSZ) igazgatója spanyolországi ingatlant vásárolt 2018-ban, aminek, persze nyoma sem volt 2019-es vagyonnyilatkozatában. „A kispesti Momentum akkor még lapított, csak azzal foglalkoztak, hogy ellavírozzanak az önkormányzati választásig Lacknerék szövetségeseként, akiktől egyébként azóta sem határolódtak el. Most pedig tényfeltáró videó­ban teszik közzé, hogy megtalálták a villát” – tette hozzá a Fidesz kispesti frakcióvezetője, aki tegnapi bejegyzése szerint Budapest XIX. kerületének önkormányzata előtt összefutott az MSZP-s képviselő, Somogyi Lászlóné exférjével, Somogyi Lászlóval is, aki nagy tételben nyeri az önkormányzattól az építési megbízásokat.

Négy hónapja tartó semmittevés után a Momentum most a kispesti közélet megtisztítására készül, Paróczai Anikó tanácsnok már felelősségre vonná Kránitz Krisztiánt is, akinek kapcsán szerinte felmerül a hűtlen kezelés gyanúja, s azonnal le kellene mondania az MSZP-ből kizárt Lackner Csabának is – magyarázza a momentumos, miért is indítanak videósorozatot, amelyben bemutatják, hogy a nyilvánosságra került hangfelvételeken elhangzottak alapján mire találtak bizonyítékot. „Mert a korrupciónak nincs színe, a korrupt politikusoknak pedig nincs helye az ellenzéki összefogásban” – írta az elszánt momentumos, aki az önkormányzat megalakulásakor az átláthatósági tanácsnok munkakörét még úgy értelmezte, hogy a múlttal már nem kíván foglalkozni, csak a jövőben garantálná a tiszta, korrupciómentes önkormányzatot Kispesten. A most száműzni kívánt Lacknert pedig maga is megszavazta bizottsági alelnöknek a pozíciók elosztása idején.