Belföld

Nem tudni magyar fertőzöttről

Nincs információ arról, hogy Magyarországon bárkit is megfertőzött volna a koronavírus és arról sem, hogy külföldön lenne fertőzött magyar állampolgár - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Nem tudni magyar fertőzöttről
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Dömötör Csaba hangsúlyozta, hogy minden egészségügyi intézmény felkészült az esetleges fertőzöttek fogadására, a kormány pedig operatív törzset hozott létre a szükséges intézkedések koordinálására.

Az államtitkár, kitérve a keddi röszkei határáttörési kísérletre, felidézte: Soros György korábban úgy nyilatkozott, hogy szükségesnek tartaná egymillió migráns bevándorlását Európába és ebben a tervben a határok jelentik a legnagyobb akadályt.
Továbbá sok olyan szervezetet pénzel, amelyek a migrációt segítik és jelenleg is százezres nagyságrendű migráns mozog a Balkánon - tette hozzá.

Vagyis a migrációs nyomás nemhogy csökken, hanem nő, ebben a helyzetben pedig szükséges a jogi és a fizikai határzár további megerősítése. Ez utóbbihoz anyagi segítséget várnak az Európai Uniótól is, hiszen nem csupán Magyarország, hanem az unió határait is védi a határzár - mondta.

Arról is szólt, hogy megkezdték a jogalkotási munkát a „börtönbiznisz” megfékezése érdekében, mert tűrhetetlen, hogy aktivista és ügyvédi csoportok, nemzetközi bírói fórumok támogatásával visszaéljenek a joggal.

Mint elmondta, 12 ezer „börtönpert” indítottak, és ami „megdöbbentő”, hogy az összegek 60-70 százaléka ügyvédi letéti számlákra ment.

Most abban kell tisztán látni, hogy az ügyvédi számlákra érkező pénzekből mennyi ment az ügyvédeknek és mennyi az elítélteknek. Azt mondta: volt olyan ügyvédi iroda, amely 419 ilyen „börtönpert” vitt, és nagyjából fél milliárd forint érkezett a számlájára.
„Nincsen rendben”, hogy ezek az ügyvédi csoportok és az elítéltek osztozzanak az adófizetői pénzeken - emelte ki.

Végül hangsúlyozta, hogy a kormány az elmúlt években segítő kezet nyújtott a romáknak munkahelyteremtés, oktatás és képzés formájában. Ezt a folyamatot akasztják meg az olyan külföldről pénzelt aktivista csoportok, amelyek például Gyöngyöspata esetében a kártérítés behajtásával térdre kényszerítenek egy egész települést saját céljaik érdekében - mondta Dömötör Csaba.

Kapcsolódó írásaink

Magyarországon továbbra sincs koronavírusos beteg

ĀNegatív a pénteken vizsgált, Debrecenből kapott minta - Vizsgálják a Kínából érkező utasokat a budapesti repülőtéren - A kórházak felkészültek a vírussal kapcsolatos protokollok végrehajtására

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom