Belföld

A debreceni önkormányzatnak semmilyen kapcsolata nincs a „börtönbizniszben” érintett helyi ügyvédi irodával

A debreceni önkormányzatnak semmilyen kapcsolata nincs a „börtönbizniszben” érintett helyi ügyvédi irodával - közölte a városháza sajtóirodája pénteken.

A debreceni önkormányzatnak semmilyen kapcsolata nincs a „börtönbizniszben” érintett helyi ügyvédi irodával
Debrecen város vezetése és az önkormányzat tulajdonában álló cégek sem működtek együtt semmilyen formában Mohácsi Ferenc ügyvéddel
Fotó: Wikipedia

Közleményük szerint pénteken több sajtótermékben megjelent az a hír, miszerint a „börtönbizniszben” érintett Mohácsi Ferenc ügyvéd hosszú időn keresztül kapcsolatban állt Debrecen önkormányzatával és a város tulajdonában álló gazdasági társaságokkal.

„Az érintett sajtótermékek valótlanul állítják, hogy Debrecen önkormányzatának, vagy gazdasági társaságainak bármilyen együttműködése lett volna az elmúlt időszakban az említett ügycsoportban eljáró ügyvéddel” - írták, hozzátéve: a valóság az, hogy a „börtönbiznisznek” nevezett ügykörben Mohácsi Ferenc Zsolt ügyvéd és a tulajdonában álló  Dr. Mohácsi Ferenc Zsolt Ügyvédi Iroda járt el, amellyel az önkormányzatnak és szerveinek semmilyen kapcsolata nem állt fenn, sem a közelmúltban, sem korábban.

Lapinformációk szerint a debreceni dr. Mohácsi Ügyvédi Iroda bonyolította a legtöbb kártalanítási pert a fogva tartás rossz, egészségkárosító körülményeire hivatkozva a magyar állammal szemben.

A dr. Mohácsi Ügyvédi Iroda 1880 jogesettel 814 millió forint kifizetését érte el az Origo által közölt dokumentum szerint. Utána a médiából ismert Magyar György nevével fémjelzett Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda következik 419 esettel és 544 millió forinttal.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom