Belföld

Több mint félmilliárdot kaszáltak Magyar Györgyék a börtönbizniszből

Több mint félmilliárd forintot fizettek a Dr. Magyar György és Társai Ügyvédi Irodának a magyar állam ellen indított börtönkártérítési perekből - derül ki az Origo cikkéből.

Több mint félmilliárdot kaszáltak Magyar Györgyék a börtönbizniszből
Több mint félmilliárd forintot fizettek a Dr. Magyar György és Társai Ügyvédi Irodának a magyar állam ellen indított börtönkártérítési perekből
Fotó: MH

Mint írják, Magyar György korábban az ATV Egyenes beszéd című műsorában nyilatkozott arról, hogy már három éve nem foglalkoznak börtönkártérítési perekkel, továbbá érzékeltette azt is, hogy nincs közük a börtönbizniszhez. 

Ezzel szemben a hírportálnak sikerült pontos adatokat szereznie arról, hogy a Magyarországon dolgozó ügyvédek - köztük a 2018-as választásokon Siófok a 4-es számú választókerületben, az MSZP-Párbeszéd színeiben induló Magyar György is -, pontosan mekkora bevételre tettek szert a magyar állam ellen indított perekből.

Alapvetően a hazai ügyvédek a jogerősen elítélt bűnözők komolytalan indokaira hivatkozva, valamint a Brüsszel-szabta jogi kiskapukat kihasználva vittek több mint tizenkétezer ügyet az Emberi Jogok Európai Bizottsága elé, és fizettettek ki az állammal több milliárd forint kártérítést - szerepel a cikkben, majd hozzátették, hogy ezek közül a második legtöbb pert a Dr. Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda intézte, összesen 419 ügyet, és amiből 544 millió forint bevételre tett szert.

s
A Dr. Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda intézte a második legtöbb pert Magyarországon
Fotó: Origo

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom