Belföld

„Megbélyegző, kirekesztő, gyűlöletkeltő, keresztyéneket gyalázó” Niedermüller mondata

A Magyar Református Presbiteri Szövetség mintegy 15 ezer magyarországi - és 30 ezer Kárpát-medencei - presbiter férfi és nő nevében tiltakozik Niedermüller Péter (DK) VII. kerületi polgármester ATV-ben elhangzott „megbélyegző, kirekesztő, gyűlöletkeltő, keresztyéneket gyalázó” kijelentése ellen.

„Megbélyegző, kirekesztő, gyűlöletkeltő, keresztyéneket gyalázó” Niedermüller mondata
Niedermüller Péter, az ellenzék erzsébetvárosi polgármestere
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A szövetség csütörtöki közleményében Niedermüller Péter közelmúltban elhangzott nyilatkozatára reagálva azt írta, hogy a református presbiterek a helyi közösségek önkéntes tisztségviselői, akik felvállalva keresztyén identitásukat a társadalom építő tagjai, és nem „rémisztő képződmények”.

Niedermüller Péter az ATV január 23-i műsorában azt mondta: „Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket (ugye, fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a ”nemtudoménmik„), akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak - meg azért nők is vannak közöttük. (...) Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek.”
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom