Belföld

Nem szolgáltattak igazságot a csődbe vitt több száz kisvállalkozónak a Szeviép-perben

Szegedi korrupció

Egyre világosabb, hogy Botka Lászlóék korrupciója behálózza a szegedi önkormányzatot és a szegedi bíróságot is – jelentette ki tegnap Budai Gyula (képünkön), a Fidesz országgyűlési képviselője Budapesten.

Nem szolgáltattak igazságot a csődbe vitt több száz kisvállalkozónak a Szeviép-perben
Budai Gyula
Fotó: MH

Budai az MTI tudósítása szerint aláhúzta: a Szeviép-ügy rávilágít arra, hogy Botkáék miként tartják zsebükben az alföldi várost, és befolyásolják az igazságszolgáltatást. „A Szeviép-ügyben nem kaptak igazságot a tönkretett kisvállalkozók, éppen ellenkezőleg: a szegedi bíróság felmentette a vádlottakat” – idézte fel a kormánypárti politikus, aki szerint a Szeviép-ügyben még igen sok nyitott kérdés maradt. Így például az, hogy hová tüntették el Botkáék a kisvállalkozóktól ellopott mil­liárdokat. Budai Gyula hozzátette: az is kiderült, hogy súlyosan összeférhetetlen volt, és nem is tárgyalhatta volna az ügyet a bírónő, akinek a családi cége csaknem egymilliárd forint értékben kapta egymás után az építőipari megbízásokat a szegedi önkormányzattól. Később egy másik – az ügyben eljáró – szegedi bírónőről is kiderült: sokat köszönhet Botka Lászlóéknak, egy gyönyörű, a sétálóutcára néző, száz négyzetméteres lakást kapott igen potom áron az önkormányzattól. A Szeviép-ügy amellett, hogy Botka és Szeged legnagyobb korrupciós ügye, a bírósági korrupció gyanúját is felveti – összegzett Budai Gyula. Úgy fogalmazott: ez elég nagy baj, hiszen a csődbe ment magyar kisvállalkozók azért mentek a bíróságra, mert hittek
az igazságszolgáltatás függetlenségében.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom