Belföld

Elfogadhatatlan, hogy az elítéltek kártérítése több, mint a sértetteké

Börtönbiznisz

Börtönben ülő bűnözők és ügyvédeik eddig tizenkétezer pert indítottak a magyar állam ellen és csaknem tízmilliárd forintot nyertek el, amelynek jelentős része az ügyvédekhez került – nyilatkozta Budai Gyula fideszes képviselő. Szerinte fontos lenne, hogy az érintett ügyvédek elárulják, mennyit kaszáltak a börtönbizniszen.

Elfogadhatatlan, hogy mindeközben a valódi sértetteknek sorba kell állniuk az őket megillető kártérítésért, amely messze elmarad az elítélteknek fizetett összegektől – mondta, indokolva a kormánydöntést a kártérítések kifizetésének felfüggesztéséről. Szólt arról is, korábban büntetőügyvédként Magyarország minden fegyházában járt, úgy véli, a fogvatartottak körülményei nem indokolnak ilyen jellegű kártérítési összegeket. Az elmúlt időszakban jelentős börtönrekonstrukciót hajtott végre az Orbán-kormány – fűzte hozzá.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom