Belföld

Jakab Péter a Jobbik új elnöke

Jakab Pétert választották a bomladozó Jobbik elnökének a párt szombati tisztújító kongresszusán. Az új elnökség 2022. június 30-ig kapja a megbízást.

Jakab Péter a Jobbik új elnöke
Jakab Péter, a Jobbik új elnöke
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A kongresszusi küldöttek 87,8 százaléka támogatta szavazatával Jakab Pétert. A megbízás idejével pedig az is eldőlt, hogy a két év múlva esedékes országgyűlési választásokon Jakab vezetésével és az új alelnökökkel indul el a Jobbik.

A Jobbikban pártszakadás volt, két csoport alakult ki, akik a tisztújítás közeledtével összecsaptak: a Gyurcsánnyal és a DK-val való összeborulást támogatók és nem támogatók. Az elsőbe tartozik többek között Jakab Péter frakcióvezető, Gyöngyösi Márton EP-képviselő, elnökhelyettes is. Szemben velük állnak a párt múltjára nézve elvtelen alkut ellenző budapestiek. 

A Jobbik hanyatlásáról egyébként épp szombaton jelent meg egy kutatás, amelyben a Nézőpont Intézet rávilágít, hogy míg 2014-ben egymillió támogatóval büszkélkedhetett a Jobbik, addig mára megfeleződött a szavazótábora.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom