Belföld

A Fidesz azt firtatja, mennyit kaszáltak a börtönbizniszen a balliberális ügyvédek

A Fidesz szerint nagyon fontos lenne, hogy a „balliberális körökhöz és a Soros-hálózathoz köthető ügyvédek” elárulják, „mennyit kaszáltak a börtönbizniszen” - mondta Budai Gyula kormánypárti országgyűlési képviselő szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

A Fidesz azt firtatja, mennyit kaszáltak a börtönbizniszen a balliberális ügyvédek
Budai Gyula
Fotó: MH

A fideszes politikus közölte: a börtönben ülő bűnözők és ügyvédeik eddig 12 ezer pert indítottak a magyar állam ellen és csaknem tízmilliárd forintot nyertek el, amelyből több milliárd forint „landolt” a „balliberális és Soros-ügyvédeknél”, akik 15-20 százalék, de akár nagyobb sikerdíjakat is kaphattak.

A kifizetett kártérítések hetven százaléka ügyvédi letéti számlára került, az ügyvédek pedig összesen legalább kétmilliárd forintot, „fejenként akár több tízmillió forintot is kereshettek a börtönbizniszen” - mondta.

Budai Gyula hangsúlyozta, mindez „joggal sérti a magyar társadalom jelentős részének igazságérzetét”, ugyanis elfogadhatatlan, hogy életellenes, erőszakos bűncselekmények miatt elítélt emberek milliárdokat kapjanak kártérítésként és az áldozatoknak, akik valóban sértettjei a bűncselekményeknek, sorba kell állniuk az őket megillető kártérítésért.

Kapcsolódó írásaink