Belföld

Nagyon gyanúsnak találja a Szeviép-ügy vádlottainak felmentését Budai Gyula

A Szeviép-ügy nemcsak egy súlyos bírósági korrupciós ügy, hanem Botka László polgármester és a szegedi önkormányzat korrupciós ügye - mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Nagyon gyanúsnak találja a Szeviép-ügy vádlottainak felmentését Budai Gyula
Budai Gyula
Fotó: MH

A kormánypárti politikus kifejtette: a Szegedi Törvényszék bírái - „nagyon gyanús körülmények között” - másodfokon felmentették a Szeviép-ügy vádlottjait, akik egyébként „ezer szállal kötődnek” Botka Lászlóhoz és a szegedi önkormányzathoz.

A polgármester és az önkormányzat tartotta el építőipari megbízásokkal a Szeviépet, a szocialistákhoz közel álló cég 34 milliárd forintos megrendelést kapott, és „milliárdok tűntek el”, mintegy félezer kisvállalkozót nem fizettek ki - mondta Budai Gyula.

Arról is beszélt, az ügyben felmentő ítéletet hozó egyik bírónőről az derült ki, hogy a Botka László vezette önkormányzat közel egymilliárd forinttal támogatta a családi cégét egy megbízás keretében.

A Szeviép-ügyben bíráskodó másik bíróról pedig az derült ki, hogy „potom áron kapott” egy csaknem 100 négyzetméteres önkormányzati lakást Botkáéktól a sétálóutcában - tette hozzá a Fidesz képviselője.

Budai Gyula értékelése szerint úgy tűnik, Botka László „pénzzel és pozíciókkal befolyásolja az egyes ítélkező bírákat Szegeden és ezzel az igazságszolgáltatást”.

Kapcsolódó írásaink