Belföld

A Soros-hálózat félrevezető adatokkal manipulál Magyarország ellen

Félrevezető adatokkal járatja le Magyarországot a Transparency International.

A Soros-hálózat félrevezető adatokkal manipulál Magyarország ellen
Steven Dick a Transparency konferenciáján
Fotó: Transparency International Magyarország

A Soros Alapítvány által támogatott szervezet a közbeszerzésekről közölt valótlan anyagokat és ezek alapján járatja le Magyarországot

„A Transparency International egy Soros által pénzelt szervezet, amely az egész Soros-hálózattal együtt folytatja a Magyarország elleni támadást. Valójában azért támadják hazánkat, mert a magyarok nemet mondanak a migránsok betelepítésére”

- áll a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.

A Soros-szervezet ennek megfelelően hamis és torz jelentést tett közzé, amely az alapvető tényeket sem veszi figyelembe: Magyarországon 2010 óta teljesen átláthatóak a közbeszerzések, a magyar közbeszerzéseken már nem külföldi nagyvállalatok, hanem döntő részt magyar vállalkozások kapnak munkát, a hazai kkv-k által elnyert közbeszerzések értékaránya 39%-ról 58%-ra nőtt.

Minden 100 közbeszerzésből 87-et kkv-k nyertek tavaly. Az egy ajánlatos közbeszerzések értékének aránya jelentősen (34%-ról 25.5%-ra) csökkent, és az elmúlt 6 évben a hirdetmény nélküli közbeszerzési eljárások száma 3600-ról 274-re, a tizenharmadára csökkent, ez arányosan az uniós átlag fele. Ezek az adatok megtalálhatóak a Közbeszerzési Hatóság honlapján ITT és ITT is.

Kapcsolódó írásaink