Belföld

Elhatárolódás a listázó Vajda Zoltántól

A XVI. kerületi balliberális önkormányzati képviselő korábbi megnyilvánulásai komoly felháborodást váltottak ki, de neki ezekre is sikerült még egy lapáttal rátennie

„Hányadik vagyok a listán? Fenyegetsz, listázol, mi jön még?” – ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel várták a XVI. kerületi lakosok Vajda Zoltán balliberális önkormányzati képviselőt a szerdai képviselő-testületi ülésen.

Elhatárolódás a listázó Vajda Zoltántól
A tegnapi ülésen a kerületi lakosok is tiltakoztak a politikus ellen
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Ismert, január közepén a Közösen a Kertvárosért Frakcióhoz tartozó politikus közösségi oldalán először csak listázni kívánta azokat az állampolgárokat, akik „pillanatnyi előnyökért, anyagi javakért, a számukra drogként ható hatalomért kiszolgálják ezt a rendszert”, egy későbbi Facebook-bejegyzésében pedig már a politikai tisztogatás eshetőségét is felvetette. Vajda megnyilvánulásai komoly felháborodást váltottak ki, amire sikerült szerdán még egy lapáttal rátennie. „Magukat újságíróknak álcázó, agitációs és propagandakülönítmény érkezett a mai testületi ülésre, kézivezérelt, üvöltő aktivisták csoportjával éppen cirkuszt csinál a mai testületi ülésből Kovács Péter polgármester megrendelésére” – írta.

Az ügy következményeként a kép-viselők – a kerület költségvetése mellett – tegnap szavaztak arról a rendkívüli beadványról is, miszerint a testület határolódjon el Vajda kijelentéseitől, ne vállaljon közösséget ilyen és hasonló kezdeményezésekben, sem a vele való politikai együttműködésben. A határozatról szóló szavazás előtt Abonyi János MSZP-s képviselő előbb azt kérte, vegyék ki a napirendi pontok közül a határozatot, majd miután ez a szervezeti és működési szabályzat szerint nem volt lehetséges, frakciószünetet kért az ülést vezető Kovács Pétertől, a név szerinti szavazás előtt pedig frakciótársaival egyetemben kivonult az ülésteremből. A Vajda Zoltánról szóló határozatot végül elfogadta a XVI. kerületi képviselő-testület.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom