Belföld

Kitartottak hitük mellett a pálosok

A tudomány szeretete, az áhítat és az irgalmasság jellemezte a pálos rend hagyomány szerinti alapítóját, Boldog Özsébet – mondta szentbeszédében Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek hétfőn, a Boldog Özséb Év nyitó szentmiséjén.

Kitartottak hitük mellett a pálosok
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend megszervezője hétszázötven évvel ezelőtt halt meg, ebből az alkalomból indult útjára a pálos rendtörténetet bemutató kiállítóbusz is. „Özséb művének, lelkiségének eleven hordozója a pálos rend, amely többszöri megszakítás után ma ismét működik Magyarországon” – fogalmazott a bíboros. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt: a pálosok évszázadokon keresztül, a történelem számos viharát túlélve kitartottak keresztény hitük és magyarságuk mellett. A szentmisén részt vett Arnold Chrapkowski, a pálos rend generális perjele, valamint jelen volt Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Fülöp Attila szociá­lis ügyekért és Zambó Péter földügyekért felelős államtitkárok.
 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom