Belföld

A magyarok nem kérnek Soros gyöngyöspatai beavatkozásából

A Hír Televízió nézőinek elsöprő többsége Orbán Viktornak adott igazat a gyöngyöspatai szegregációs ítéletben. A kormány azt szeretné, hogy a bíróság által megítélt kártérítés összegét természetbeni juttatással, többek között oktatással egyenlítsék ki. A gyöngyöspatai szegregáció ügye bíróság elé kerülésében kulcsszerepet játszottak Soros György álcivil szervezetei. Orbán Viktor miniszterelnök korábban azt közölte, nem adunk pénzt a semmiért. A miniszterelnök szerint egy szerencsétlen bírósági ítélet született, ráadásul a Soros-szervezetek provokációja eredményeként indult el az eljárás.

A magyarok nem kérnek Soros gyöngyöspatai beavatkozásából
Növekvő feszültség. Az érintetteknek természetben fizetnék ki a kártérítést
Fotó: MH

A gyöngyöspatai ügyben nem a Soros-szervezeteknek, hanem elsöprő többséggel Orbán Viktor miniszterelnöknek adtak igazat azok, akik úgy gondolják, hogy igazságtalan munka nélkül milliókat kifizetni. A Hír TV-n vasárnap 19 óra 30 perckor lezárult végeredmény szerint a szavazók 97 százaléka Orbán Viktorral ért egyet, és csupán 3 százalék az, aki a Soros-szervezetek mellé állt a kérdésben. A végeredmény szerint a szavazók elsöprő többsége, csaknem 97 százaléka Orbán Viktorral ért egyet, aki szerint igazságtalan munka nélkül milliókat kifizetni. 

100 milliós kártérítés szegregáció miatt

A gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskolában vizsgálta a bíróság a 2004-ben, tehát a Gyurcsány-kormány idején kezdődő oktatást. (A szegregációt Gyöngyöspatán egyébként a Fidesz-kormány szüntette meg.) A bírói testület végül arra jutott, hogy az elkülönített oktatásban részesülő 62 roma diák számára 100 millió forint kártérítést kell fizetnie a tankerületnek és a gyöngyöspatai önkormányzatnak. A Kúria decemberben pedig elutasította a határozat felfüggesztését kérelmező alperesi beadványt, ami azt jelenti, hogy a bíróság határozatát végre kell hajtani. Emiatt akár már most behajthatnák a 100 millió forintot, csődbe juttatva ezzel a gyöngyöspatai önkormányzatot.

Kapcsolódó írásaink

Nem tud fizetni Gyöngyöspata

ĀTörvénytelenséget követne el a szegregáció miatt elmarasztalt önkormányzat, ha kiutalná a roma családoknak járó, a Soros-hálózat által kiharcolt összeget

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom