Belföld

Se egészségügyi fejlesztés, se bérpótlék

Zugló és Rákospalota a fővárosban azon kerületek közé tartozik, ahol az ellenzéki pártok szivárványkoalíciója kényelmes többséget szerzett, ennél fogva nem volt hiány ígéretekből sem.

Se egészségügyi fejlesztés, se bérpótlék
Horváth Csaba
Fotó: MH

Ugyanakkor a Karácsony örökét átvevő Horváth Csaba XIV. kerületi polgármester mindjárt súlyos ellentmondásba került korábbi szavaival, amikor olyan javaslatot terjesztett be az első közgyűlésen, amely alapján több száz millió forintos ügyekben a képviselő-testület hozzájárulása nélkül, egyedül határozhatott volna.

Az óvodai dolgozóknak az MSZP-s polgármester fix bérpótlékot ígért a súlyos munkaerőhiány enyhítésére, ehelyett csak tárgyalások történtek erről. A legdurvább dolgok a parkolásban történtek, a 412 millió forintos parkolóra- és szolgáltatás-vásárlás jegyében, továbbá abban, hogy újabb négy évre kötne szerződést az önkormányzat a gyanús üzletekben érintett Kupper András cégével. Végül ezt visszavonták.

Rákospalotán az ígéretek közül az egészségügyről alig esik szó, miközben nagyon súlyosak a problémák a szakrendelőknél, nagy az orvoshiány, hosszúak a várólisták – mondta a lapunknak adott interjúban Pintér Gábor, a Fővárosi Közgyűlés fideszes tagja a balliberális városvezetés első döntései kapcsán. Ugyanakkor azt haladéktalanul megszavazták, hogy a polgármester az eddigi százmillió forint helyett már kétszázhetvenmillióról dönthet egyedül. A XV. kerületi sportcsarnok felépítésére előirányzott összeg kétszázmillióról kétmilliárd forintra emelkedett. Az átterveztetésre pedig rögtön kiírtak egy öt és fél millió forintos pályázatot.

Kapcsolódó írásaink

Csak saját béremelésre jutott pénz

ĀHárom hónappal az önkormányzati választások után a kerület ügyeinek intézése helyett még mindig kommunikációs trükkökkel foglalkoznak Pikó Andrásék