Belföld

Csak saját béremelésre jutott pénz

Három hónappal az önkormányzati választások után a kerület ügyeinek intézése helyett még mindig kommunikációs trükkökkel foglalkoznak Pikó Andrásék

Csak saját béremelésre jutott pénz
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Józsefváros balliberális polgármestere, aki csak szoros küzdelemben győzte le kormánypárti ellenfelét, igen hangzatos kampányígéretekkel került be az önkormányzati hivatalba, ám úgy tűnik, azok megvalósítása még várat magára. Pikó és a klientúrája saját fizetésük emelésével rajtolt, a szociális ágazatban dolgozók megsarcolásával folytatódott, majd az önkormányzati képviselői munka egy Sára Botond-ellenes bosszúhadjáratba torkollott, hogy tudniillik nem kívánják kifizetni a korábbi kerületi szabadságmegváltását. Egy eredményt azért fel tudott mutatni Pikó negyed év alatt: a kerületi közéleti kiadványokat sikerült propagandalapokká zülleszteni.

Csakúgy, mint Kispesten, Pestszentlőrincen is adóemeléssel rajtolt ősszel az új, Szaniszló Sándor által irányított balliberális önkormányzat. A rendeletmódosítás értelmében csaknem ötven százalékkal nőtt a XVIII. kerületiekre kirótt építményadó. A józsefvárosi béremelési példa itt is begyűrűzött: a lőrinci képviselők illetményét a minimálbér százhúsz százalékában állapították meg, illetve eltörölték az előző, kormánypárti kerületi vezetés által bevezetett, bruttó havi 330 ezer forintos bérplafont. És ahogy azt lapunk megírta, Szaniszlóéknak köszönhetően – a kerületiek nagy szomorúságára – elmaradt az Együtt Pestszentimréért Egyesület (EPE) által rendezett, korábban minden évben nagy sikernek örvendő előszilveszteri utcabálja.

Kapcsolódó írásaink

Se egészségügyi fejlesztés, se bérpótlék

ĀZugló és Rákospalota a fővárosban azon kerületek közé tartozik, ahol az ellenzéki pártok szivárványkoalíciója kényelmes többséget szerzett, ennél fogva nem volt hiány ígéretekből sem

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom