Belföld

„Mennyit keresett Karácsony és a baloldal ügyvédje a börtönbizniszen?”

A Fidesz-KDNP választ vár arra, hogy „Karácsony és a baloldal ügyvédje”, Magyar György hány tízmillió forintot keresett a „börtönbizniszen” - mondta a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

„Mennyit keresett Karácsony és a baloldal ügyvédje a börtönbizniszen?”
Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője
Fotó: MH

Kifejtette, úgy látják Magyar György nagyon titkolózik, mióta kiderült, hogy „ő is egyike azon ügyvédeknek, akik nyakig benne vannak a „börtönbizniszben”, amelyben „balliberális körök és a Soros-szervezetek ügyvédei” már tízmilliárd forintot pereltek ki az államtól az „állítólagos sanyarú börtönkörülményekre hivatkozva”.

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta, a „balliberálisok kedvenc ügyvédje, Magyar György is futószalagon szállítja az ilyen és ehhez hasonló pereket”. Emlékeztetett, Magyar György az önkormányzati választáson Karácsony Gergely delegáltja volt a Fővárosi Választási Bizottságban, sőt szerinte az ügyvéd most is bizalmasa a főpolgármesternek, mivel a Fővárosi Vízművek igazgatósági tagja lett, azt követően, hogy az országgyűlési választáson az MSZP-Párbeszéd közös képviselőjelöltjeként indult.

„Most nagyon elhallgatott az ügyvéd úr, pedig sokakat érdekelne pár információ” - fogalmazott a kormánypárti politikus, aki azt kérdezte Magyar Györgytől, „mennyit tett zsebre a ”börtönbizniszen„, hány tízmilliót keresett már, mekkora sikerdíjat szed le a kártérítésekből”. „Hivatalosan, esetleg zsebbe?” - kérdezte.

Elmondta, a Fidesz-KDNP várja azok jelentkezését, akik tudnak arról, hogy a „Magyar Györgyhöz hasonló ügyvédek mennyit és hogyan kérnek el a raboktól a kártérítések után”.

Nacsa Lőrinc megerősítette, a kormánypártok egyetértenek a kabinet bejelentésével, hogy fel kell függeszteni a kártérítések kifizetését és véget kell vetni a „börtönbiznisznek”.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom