Belföld

Képzések formájában fizetné ki a kormány a gyöngyöspatai tanulók családjait

Százmilliós kártérítés

A gyerekek érdekét az szolgálja, ha nyelvi, informatikai képzésben, szakképzésben részesülnek, ha segítséget kapnak beilleszkedési nehézségeik leküzdéséhez és a trauma feldolgozásához, olyat, amivel kompenzálni lehet a korábban elszenvedett hátrányokat – erősítette meg tegnapi tájékoztatóján Rétvári Bence a gyöngyöspatai százmilliós szegregációs kártérítés kapcsán.

Megírtuk, az önkormányzat csődbe menne, egyúttal törvényt sértene, ha a célzott támogatások rovására utalná el a kártérítést az érintett hatvan roma családnak, ráadásul éppen pénz sincs a település számláján. A humántárca parlamenti államtitkára az MTI beszámolója szerint azt mondta, a kormány elismeri, hogy a szegregáltan oktatott gyöngyöspatai gyerekeknek jár a Soros-szervezet által kiperelt kártérítés, ám az emberek igazságérzetét és a több mint hatvan érintett sorsának jobbra fordulását is az szolgálja, ha ezt nem készpénzben, hanem más formában kapják meg.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom