Belföld

Karácsony mégis tart majd rendszeres tájékoztatót a fővárosi ügyekről

Más tollával ékeskedik

Bár Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium tárcavezetője január 21-i hatállyal már módosította a kukaholding által a szolgáltatóknak fizetendő díjról szóló rendeletet, a balliberális főpolgármester még mindig nem elégedett, pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, a helyzet megoldásához a kormánynak kezdeményeznie kellene a hulladéktörvény módosítását.

Karácsony mégis tart majd rendszeres tájékoztatót a fővárosi ügyekről
Karácsony mégis tart majd rendszerestájékoztatót a fővárosi ügyekről
Fotó: MH

Ismert, Karácsony Gergely (képünkön) a 24.hu-nak adott interjúban azzal zsarolta meg a kormányt, hogy csak akkor írja alá az atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges, a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek címzett levelet, ha a kukaholding fizet. A főpolgármester Budapest.komm-nak hívott tájékoztatóján elmondta, a főváros joggal számít arra, hogy – a rendeletmódosítással szerzett – szemétdíj arra lesz felhasználva, hogy megoldja a szemétproblémát. Karácsony, aki előszeretettel ékeskedik más tollával, pénteken arról is beszélt, azért nem látta értelmét az elődje által bevezetett Budapestinfónak, mivel az az évek folyamán már-már show-jellegű tájékoztatássá vált. Hogy a fővárosiak továbbra is értesüljenek a fejlesztésekről, Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a héten bejelentette, a kormány folytatja a Budapestinfót. Karácsony most erre próbál rálicitálni a Budapest.komm-mal.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom