Belföld

„A világ elsőszámú oligarchája Soros”

Orbán Viktor: Ha meglendülnek a tollak, és nekiesnek egy politikusnak, és azt kibírja, az legény a gáton – Engem nyolcszor öltek meg ezek az álcivilek, már nem félek ettől

Az Európai Néppártról, az osztrák kormányról, a börtönbizniszről és a gyöngyöspatai szegregációs kártérítéséről is beszélt szokásos rádióinterjújában a miniszterelnök.

„A világ elsőszámú oligarchája Soros”
Ahol a szövetségeseink elárulnak bennünket, ott nincs keresnivalónk – mondta a miniszterelnök
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Egy centiméterre volt a Fidesz attól, hogy kilépjen az Európai Néppártból (EPP) csütörtökön, mert a pártcsalád többsége „elárult bennünket” – fogalmazott Orbán Viktor tegnap a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arra vonatkozóan, hogy az Európai Parlament (EP) előző napi strasbourgi ülésén néppárti szavazatokkal fogadták el a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről szóló határozatot. A miniszterelnök hozzátette, csak azért nem léptek ki, mert a franciák, a spanyolok és az olaszok egyértelműen velük voltak, és a néppárti vitában úgy foglaltak állást, hogy ki kell állni Magyarország mellett. Ez szerinte ad némi reményt a változásra az EPP-ben. „Fogyatkozó, de még létező reményt. Egyébként ma reggel már nem lettünk volna tagok” – szögezte le.

A kormányfő ugyanakkor leszögezte: ahol a szövetségeseink elárulnak bennünket, ahogy többségében a néppárt is tette, ott nincs keresnivalónk. Beszámolt arról is, hogy a témában tárgyalt Sebastian Kurz osztrák kancellárral, találkozni fog a CDU vezetőjével és Angela Merkel német kancellárral, és szeretne beszélni Donald Tusk néppárti elnökkel is. Aztán döntést kell hozni. Aláhúzta, ez így nem maradhat, ha az EPP nem áll ki Magyarország mellett, a Fidesznek új európai, kereszténydemokrata jellegű mozgalmat kell indítania, és „lesznek hozzá szövetségeseink”. Ettől függetlenül a strasbourgi szavazásban nem volt meglepetés, hiszen az EP bevándorláspárti többsége, vagyis a szocialisták, a liberálisok és a zöldek, akikhez a magyar ellenzék is tartozik, rendre Magyarország ellen szavaznak. Gyűlölik ugyanis a bevándorlásellenes álláspontot.

Az egész ügy mögött az áll, hogy a Soros-hálózat nagyon aktív az európai politikában, mutatott rá, hozzáfűzve, Soros György a világ első számú oligarchája, aki „maffiaszerű hálózaton keresztül gyakorol befolyást az európai politikára”. Ha meglendülnek a tollak, és nekiesnek egy politikusnak, és azt kibírja, az legény a gáton. „Engem nyolcszor öltek meg ezek az újságírók, álcivilek, már nem félek ettől, mert ismerem” – jegyezte meg. Ők egy kevert, új Európát akarnak, míg hazánk nem migránsokkal, hanem magyar gyermekekkel akar válaszolni a demográfiai problémákra – hangsúlyozta.

Ausztriában egy jobbközép és egy zöld párt koalíciója jött létre – folytatta –, a bécsi kormány ezzel az összetétellel reflektál a világ előtt lévő két nagy kihívásra, a migrációra és a klímaváltozásra. Magyar szempontból a legfontosabb, hogy bevándorlásügyben semmilyen változás nem lesz, a miniszterelnök azonban rossz hírnek tartja, hogy az osztrákok eltökélten atomellenesek.

A miniszterelnök kitért a hazai börtönkörülményekre hivatkozva megítélt kártérítések ügyére is. Azt mondta, eszes, jól ismert ügyvédcsoportok a laza európai szabályozást kihasználva bizniszt csináltak ebből. A csúcstartó a börtönbizniszben egy harminchárom éves férfi, aki nyolc és fél év börtön után kapott nyolcmillió forint kártérítést. Vagyis minden rács mögött töltött év után milliós jutalom ütötte a markát. A kifizetett összegek összesen meghaladják a tízmilliárd forintot, ez a joggal való visszaélés, ezért fel fogják függeszteni a kifizetéseket, a kormány azonnal a parlamenthez fordul a szabályok megváltoztatásáért – erősítette meg.

A magyarok nem rasszisták, de azt a magyar ember sosem fogja elfogadni, ha pénzt adnak a semmiért – ezt már a gyöngyöspatai roma gyermekek iskolai szegregációjának ügyéről mondta, hozzáfűzve, szerencsétlen bírói ítélet született, ráadásul a pert indítóknál is a Soros-szervezeteket találjuk. Ez provokáció, amely a cigány–magyar együttélés helyzetének javulását, a cigányok nyomorból való kiemelését elősegítő politikát torpedózhatja meg – vont mérleget a kormányfő, leszögezve, „mindent megadunk, de pénzt nem adhatunk”.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom