Belföld

Magyar György is haszonélvezője lehet az akár tízmilliárdos börtönbiznisznek

Vitatott kártalanítások

A továbbiakban a magyar állam nem fog kártalanítást fizetni a bűnözőknek – jelentette be Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Hír TV műsorában.

A kormány az Európa Tanácsban és az Európai Parlamentben kívánja megvitatni, jogos-e egyáltalán kártérítést fizetni az elítélteknek a börtönkörülmények miatt – mondta. Ismert, a magyar államot több ezer elítélt perelte be az elmúlt években, az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) pedig sokaknak ítélt meg több millió forintot. A börtönbizniszben számos, a Soros-hálózathoz rengeteg szállal kapcsolódó jogvédő szervezet, mint például a Helsinki Bizottság játszott közvetítő szerepet. A kormány mostani lépése nem csupán a Soros-hálózat által párfogolt bűnözőket érinti, hanem azokat az ügyvédeket, ügyvédi irodákat is, akik pénzért látták és látják el képviseletüket. A 2015 óta kifizetett kártérítések összege mára elérheti tízmilliárd forintot, a beadványdömpingnek a Magyar Nemzet cikke által említett Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda is haszonélvezője lehetett. A napilap megkereste Magyar Györgyöt, hogy irodája a börtönbizniszből származó bevételeinek nagyságáról kérdezze, az ügyvéd azonban megtagadta a válaszadást.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom