Belföld

Karácsony megint „hülyeségeket beszél”

A Miniszterelnökség tarthatja a Budapestinfót

Én is mondok néha hülyeségeket – fogalmazott szerdán a balliberális főpolgármester a 24.hu-nak. Talán nem túlzás azt állítani, Karácsony Gergelynek ez volt az egyetlen őszinte, 2019-es választási programjával összhangban lévő állítása az interjúban, mert ahogy az október 13-a óta kiderült, a főpolgármester előszeretettel ékeskedik más tollával.

„Szereztünk ötvenmilliárd forintot egészségügyi fejlesztésekre. Kiharcoltuk, hogy újabb zöldterülete legyen Budapestnek a Csepel-sziget fejlesztésével” – mondta a városvezető, csakhogy mint az köztudott, a Tarlós-éra alatt megkezdett Egészséges Budapest Programban (EBP) már szerepelt ez az összeg, a 2023-as atlétikai vb-vel kapcsolatos fejlesztések pedig magukban hordozzák a zöldterületek növelését a Csepel-szigeten. Amellett, hogy a fővárosban ténylegesen megvalósuló fejlesztéseket saját eredményeként tünteti fel Karácsony Gergely, meglehetősen sok fake newst, harcias lózungot sütött el a beszélgetésben. Megemlítette például azt a Népszava által bedobott hétfői álhírt, amely szerint a magyar kormány elvonná a fővárostól az európai uniós forrásokat.

A kormányt pedig ismét zsarolni próbálva, azt mondta: „Ha a miniszterelnök atlétikai világbajnokságot szeretne, akkor a kukaholding fizessen a fővárosnak.” Fürjes Balázs, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár úgy reagált: „Keressük együtt a megoldásokat, ne a konfliktust. (…) Budapest nem csatatér”. Ezt megelőzően bejelentette: a Miniszterelnökség tarthatja meg a jövőben a Tarlós István által bevezetett Budapestinfót.

Kapcsolódó írásaink