Belföld

Garázdasággal és rongálással gyanúsítják a magyar baloldal „kedvenc” politológusát

PestiSrácok.hu információi szerint garázdasággal és rongálással gyanúsítja a rendőrség Lengyel László baloldali politológust, közgazdászt, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatóját. Úgy tudni, Lengyel még decemberben egy parkolási vitát követően rongálta meg egy férfi autóját a II. kerületben.

Garázdasággal és rongálással gyanúsítják a magyar baloldal „kedvenc” politológusát
Lengyel László, a baloldal konteókért felelős politológusa.
Fotó: YouTube/ATV

Az ügyben a PS megkereste a rendőrséget is, ők nevet nem közöltek, de azt megerősítették, hogy történt ilyen eset a fővárosban. Hozzátették: a II. kerületi Rendőrkapitányság feljelentés alapján garázdaság és rongálás vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást, amelyben a nyomozók az autót megrongáló, szabadlábon védekező férfit – idézését követően – gyanúsítottként hallgatták ki.

Lengyel László ismert baloldali véleményvezér, az elmúlt évek során politikai elemzőként többször megnyilvánult az ellenzéki összefogással kapcsolatban. Gyurcsány Ferenc néhány éve azzal vádolta meg, hogy „királycsinálóként” ki akarja fúrni őt az ellenzéki együttműködésből. Lengyel tagadta, hogy bármikor is szervezkedett volna a DK ellen.

A gyanúsításról a Pesti Srácok szerette volna Lengyel Lászlót is megkérdezni, de nem érték el.

Kapcsolódó írásaink