Belföld

Tuzson szerint a magyar állam nem fizethet bűnözőknek

Felfüggesztette a börtönben ülő bűnözőknek megítélt kártérítések kifizetését a magyar állam- közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Tuzson szerint a magyar állam nem fizethet bűnözőknek
Tuzson Bence véget vetne a börtönbiznisznek
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Tuzson Bence közölte, hogy a kormány az Európa Tanácsban és az Európai Parlamentben vitatná meg, jár-e egyáltalán kártérítés az elítélteknek a rossz börtönkörülmények miatt. Amíg ez nem tisztázódik, a magyar kormány senkinek sem utalna.

A magyar államot több ezer elítélt perelte be az elmúlt években, sokaknak pedig milliókat ítélt meg a bíróság. Jelenleg mintegy 12 eljárás van folyamatban, pontosított az államtitkár.

Tuzson Bence szerint nem arra kell készülni, hogy valaki üldögél a börtönben és hirtelen az eszébe jut az, hogy hoppá pert kellene indítani. Erre üzlet épült, az üzlet lényege pedig abban áll, hogy ezek az emberek ott vannak a börtönben és, amint belép a börtönbe, rögtön feltűnik valaki, valamilyen civil szervezet, valamilyen ügyvéddel az oldalán, hogy ebből bizony üzletet lehet csinálni, magyarázta az államtitkár, aki szerint köztudott, hogy futószalagon lehetett pereket nyerni.

„Ennek a gyakorlatnak véget kell vetni, az nem lehetséges, hogy bűnözőknek fizet a magyar állam, közben pedig az áldozatok a bűnözőktől nem kapják meg a megfelelő kártalanítást vagy kártérítés összegét” - szögezte le Tuzson.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink