Belföld

Száz napja nem történik semmi a kispesti korrupciós botrányban

Jubilál az ellenzék

Száz nap következmények nélkül – emlékeztetett szerdai számában a kispesti korrupciós hangfelvételeket nyilvánosságra hozó Magyar Nemzet és a Hír Tv.

Száz napja nem történik semmi a kispesti korrupciós botrányban
Lackner Csaba
Fotó: Facebook/MSZP Kispesti Szervez

Az ötvenórányi anyagot tartalmazó hangfelvételen Lackner Csaba, XIX. kerületi szocialista önkormányzati képviselő arról mesélt hallgatóságának, hogy ő és baloldali politikustársai hogyan nyertek százmilliókat a XIX. kerület pénzén. Az október elején kirobbant botránynak egyáltalán nem mellékszereplője a barátját és politikustársát először még fel sem ismerő Gajda Péter polgármester, az „éhes” vagyonkezelő, Kránitz Krisz­tián, aki negyvenévesen nyugdíjba készül, s titokban nyaralót vásárol Spanyolországban, nem szólva a férjétől már elvált szocialista képviselő, Somogyi Lászlóné férjéről, aki majd mindegyik építőipari megbízást elnyerte. A száz nap alatt nem történt semmi érdemi, ha csak azt nem számítjuk, hogy Lacknert az MSZP kizárta soraiból. A felvételeken „fehérporozó” volt szocialista nem volt hajlandó lemondani képviselői mandátumáról, Kránitz fizetését a duplájára emelték a vagyonkezelőnél, Gajda polgármester pedig azóta sem válaszol arra kérdésre, hogy tényleg visszaosztottak-e neki hárommillió forintot, amiről Lackner a felvételen beszél.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom