Belföld

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy Vajda Zoltán a politikai nézeteik alapján listázná az embereket

A Fidesz XVI. kerületi szervezete mély felháborodással olvasta, hogy Vajda Zoltán, a baloldali összefogás önkormányzati képviselője egy Facebook-bejegyzésében a fideszesek listázására buzdítja az embereket. A nagyobbik kormánypárt szerint az ilyen kezdeményezéseket csírájában el kell fojtani és lemondásra szólította fel a politikust.

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy Vajda Zoltán a politikai nézeteik alapján listázná az embereket
Vajda Zoltán példátlan módon uszít a fideszesek ellen a Facebookon
Fotó: HírTV

A balliberális ellenzéki összefogás XVI. kerületi önkormányzati képviselője Vajda Zoltán vasárnap egy olyan bejegyzést tett közzé a Facebookon, amelyben durva kifejezéseket használva arra szólítja fel a kerület lakosait, hogy vegyék számba, kik azok akik az általa embertelen fasiszta elnyomó rendszernek nevezett Fidesz kormány támogatói.

„Madarat tolláról, embert barátjáról: rezsimszolga az is, aki e mellé az egyre inkább fasiszta jelleget öltő rendszer mellé jelöltként vagy nyilvános támogatóként odaáll....A változás Budapesten és országszerte is elkezdődött októberben, de nekünk itt helyben még sok dolgunk van, hogy fővárosunk e jobb sorsra érdemes kerületét felszabadítsuk. Addig is tartsuk azonban számon, hogy kik azok, akik pillanatnyi előnyökért, anyagi javakért, a számukra drogként ható hatalomért kiszolgálják ezt a rendszert."

Mindezt annak érdekében kéri a balliberális politikus, hogy mindenképpen kirúghatóak legyenek álláshelyeikből majd azok akik úgymond fideszesek. Az ellenzéki politikus úgy véli ugyanis, hogy akik úgymond támogatják a Fidesz kormányt vagy kiszolgálják azt, azok mind a Fidesz szolgái, a szolgák pedig Vajda Zoltán véleménye szerint nem érdemelnek mást mint azt, hogy szolgaként bánjanak velük és elbocsájtsák őket a munkahelyeikről a 2022-re várt balliberális választási győzelem után.

„Aki kiszolgálja Orbán Viktort és kormányát abban, hogy olyanná tegye ezt az országot, amilyenné tette már eddig is, az ne háborodjon fel, ha vele szolgaként bánnak és azon sem, ha később esetleg az utóbbi években mutatott gerinctelensége miatt többet nem kap állást abban a szektorban, ahol eddig kiszolgálta a hatalmat.”

A XVI. kerületi politikus fontosnak tartotta a bejegyzésében hangsúlyozni, hogy álláspontja szerint azok is a rezsim büntetésre érdemes szolgái közé tartoznak, akik semlegesek vagy nem akarnak politikai kérdésekben állást foglalni a balliberális ellenzéki oldalon.

„Szerintem rezsimszolgák azok az értelmiségiek és vállalkozók is, akik csendben maradnak akkor, amikor a legnagyobb szükség lenne bátor kiállásukra.”

Fidesz: A baloldali összefogás képviselője listázni akarja az embereket

A Fidesz közleményt adott ki Vajda bejegyzése kapcsán, amelyet felháborítónak tartanak.

A közleményben rámutatnak, hogy az ellenzéki önkormányzati képviselő ezek szerint listázná a hivatali dolgozókat, a tanárokat, a tanítókat, az óvodapedagógusokat, a bölcsődei dolgozókat, a rendőröket, a tűzoltókat, az orvosokat, az ápolókat, a védőnőket, és úgy általánosságban mindenkit, akit ő a jelenlegi kormányzat kiszolgálójának, „rezsimszolgának” minősít.

A kormánypárt szerint Vajda bejegyzéséből az is kiderült, hogy erre a listázásra azért buzdít, hogy „a rezsim bukása után”, vagyis ha a Gyurcsány vezette ellenzék hatalomra kerül, lehessen tudni, kiket kell kirúgni, ellehetetleníteni.

A XVI. kerületi Fidesz nem akarja, hogy visszajöjjenek azok az idők, amikor a nácik listázták zsidó honfitársainkat, vagy amikor Rákosiék listázták a kulákokat, az antikommunistákat és a klerikális „reakciósokat”. Az ilyen kezdeményezéseket csírájában kell elfojtani, nem maradhat a közélet szereplője olyan politikus, aki ilyet tesz, vagy erre buzdít, ezért a Fidesz XVI. kerületi szervezetének elnöksége lemondásra szólítja fel Vajda Zoltánt. Felszólítja, hogy azonnali hatállyal adja vissza önkormányzati képviselői mandátumát, és távozzon a közéletből! - áll a kormánypárt közleményében.

Vajda Zoltán példátlan írása
Vajda Zoltán példátlan írása
Fotó: Facebook

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom