Belföld

„A bűnözőknek nem milliós jutalom, hanem büntetés jár”

Mára tízmilliárdos iparággá vált a „börtönbiznisz”, amelyen bűnözők, dörzsölt ügyvédek és Soros-szervezetek gazdagodnak - mondta a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

„A bűnözőknek nem milliós jutalom, hanem büntetés jár”
Nacsa Lőrinc
Fotó: Bodnár Patrícia

A politikus szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek teljesen igaza van abban, hogy véget kell vetni a „börtönbiznisznek”.

Nacsa Lőrinc úgy fogalmazott: börtönben ülő bűnözők - köztük gyilkosok, gyermekgyilkosok, erőszaktevők, csalók vagy rablók - a dörzsölt ügyvédjeik és a Soros-hálózat segítségével elképesztő összegeket perelnek ki az államból a börtönkörülményekre hivatkozva.

Mára 12 ezer ilyen pert indítottak a magyar állam ellen közel tízmilliárd forintos kártérítési összegben - közölte a kereszténydemokrata képviselő, hangsúlyozva, hogy ez így nem mehet tovább.

Hozzátette, hogy „ezek a bűnözők és leginkább az ügyvédek és NGO-k a zsebüket tömik”, miközben a börtönkörülmények folyamatosan javulnak Magyarországon, több a férőhely, új börtönök épültek és épülnek most is.

A bűnözőknek nem milliós jutalom, hanem büntetés jár - jelentette ki.

Nacsa Lőrinc közölte: a Fidesz-KDNP a parlamentben kész minden támogatást megadni a kormánynak ahhoz, hogy véget vessen a „börtönbiznisznek”.
 

Kapcsolódó írásaink