Belföld

Titkolt ferencvárosi szerződések

Feljelentést tesz a Fidesz, Baranyi Krisztina megbukott átláthatóságból

Baranyi Krisztina legfontosabb választási ígéretei között szerepelt a parkolási rendszer átszervezése, önkormányzati kézbe vétele, aminek Ferencváros új polgármestere neki is látott, ám ezzel egyelőre csak kárt okozott a IX. kerületieknek – írtuk január elején. Tény, hogy Ferencváros két zónájában azóta sem működnek a parkolóautomaták, ráadásul, mivel Baranyi szerződést bontott az ügyvédi irodával is, nincs, aki behajtsa a korábbi bírságokat, követeléseket, amelyek így hamarosan elévülnek.

Titkolt ferencvárosi szerződések
Baranyi visszacsempészte Kupperéket
Fotó: MH/Purger Tamás

Mindez naponta sok százezer forint veszteséget jelent a kerületnek. Ennél sokkal kínosabb lehet azonban a polgármester számára, hogy – miután az átfogó reformot azzal indokolta, hogy vissza kell szerezni a parkolásüzemeltetést a „tolvajoktól”, sőt, kampányát is félig-meddig erre alapozta – közbeszerzési eljárás nélkül éppen egy olyan céggel szerződött le, amely mögött a Centrum Kft.-s Kupper András áll – derült ki a Hír TV és a PestiSrácok.hu közös, új műsorából. A második képviselő-testületi ülésen Baranyi beterjesztett egy javaslatot, amelyben 53,2 milliós költség szerepelt a Justicia szoftver beszerzésére. Mivel ezt a helyi Fidesz–KDNP frakció szóvá tette, titokban kötöttek megállapodást az Atlasz Informatika Kft.-vel és a PRÜ&KPK Kft.-vel – utóbbi mögött rejtőzik egy céges láncolat végén Kupper András.

Az év első öt hónapjára szóló szerződés összege tizennyolcmillió forint, csakhogy tizenötmillió fölött közbeszerzést kellett volna kiírni. Gyurákovics Andrea, a testület Fidesz–KDNP-s tagja lapunknak tegnap azt mondta, hamarosan megteszik a feljelentést az ügyben, és a szerdai napon beadják az indítványt a rendkívüli testületi ülés összehívására. Baranyi átláthatóságra tett ígérete nagyon csúnyán megbukott – fogalmazott Gyurákovics –, hiszen nem nyilvános a parkolással kapcsolatos szerződés, de nem tette közzé a Gegesy Ferenccel kötött szerződést sem, az önkormányzati vagyongazdálkodási cég vezetőjét pedig e-mailben nevezte ki.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom